وجود قرارداد بین دو یا چند شخص اعم از حقیقی و حقوقی کلیه جنبه ها و موضوعات را برای طرفین مشخص می نماید بسیاری از اختلافات مالی و تجاری و بازرگانی ناشی از عدم وجود قرارداد و یا وجود قرارداد نا مناسب می باشد . این مشکل می تواند پروسه سود آوری مربوط به تجارت را با خطرات جدی مواجه کرده و علاوه بر آن طرف قرارداد ممکن است متحمل خسارت سنگین گردد تفسیر صحیح و درست قراردادها ،توافقنامه ها،پیمان ها و تفاهم نامه ها و به طور کلی شرایط حائز بر آنها برای کلیه طرفین قرارداد دارای اهمیت بوده و باعث کاهش هزینه در اجرای صحیح آنها خواهد شد هرچه تعهدات و موضوع قرارداد پیچیده تر باشد امکان بروز اختلاف در آن بیشتر می گردد . تدوین قرارداد مناسب و صحیح با توجه به نیاز واحد تجاری امری ضروریست که توسط این موسسه صورت می پذیرد .خدمات مالی و حسابداری
تنظیم انواع قراردادها
<برای هر شغلی، یک سری مهارتها و آگاهیها نیاز دارد، که شخص باید برای حضور و فعالیت در آن شغل، دانش کافی نسبت به آن را داشته باشد. اما یک سری قوانین و مقررات هستند که انحصاراً مختص به یک شغل خاص نیست و در هر شغلی که بخواهیم فعالیت کنیم باید آنها را بدانیم، شما با خواندن این مقاله به نکاتی طلایی و اصولی در مورد تنظیم انواع قراردادها دست پیدا میکنید که خیلی میتواند در آیندهی عمر کاری شما کمک کننده باشد.شرکت حسابداری
تنظیم انواع قراردادها / قرارداد چیست؟
<قرارداد یا عقد به معنی اینکه یک یا چندنفر در مقابل یک یا چند نفر دیگر تعهد به امری نمایند و مورد قبول آنها قرار گیرد. یک یا چند نفر میتواند اشخاص حقیقی و یا اشخاص حقوقی مانند شرکتها، موسسات دولتی وغیردولتی باشد. در قراردادها بسته به اینکه طرف قرارداد شخص حقیقی باشد یا حقوقی برای تنظیم و ثبت قرارداد نکات حقوقی را باید رعایت کرد در مواردی که قرارداد کار کتبی باشد قرارداد در چهار نسخه تنظیم میگردد.فرسان
از تنظیم انواع قراردادهای حسابرسی چه اطلاعاتی دارید ؟
<بدینگونه یکی از نیازهایی که افراد جامعه در طول زندگی خود ممکن است با آن روبهرو شوند، رسیدگی به امور مالی یا به عبارت بهتر حسابرسی حسابها و اموال خود است. این موضوع در خصوص اشخاص حقوقی یا به عبارت بهتر مؤسسات و شرکتها بیشتر خودنمایی میکند. امروزه در بازار ابزارهای مختلف حسابرسی در دسترس افراد قرار گرفته است اما این نرمافزارها بدون پشتوانه نیروی انسانی کارکرد چندانی ندارد و فرد را با مخاطرات گوناگون روبهرو میکند.
<وبخاطر همین منظور افراد اعم از حقیقی یا حقوقی و بالاخص شرکتها برای رسیدگی درست مالی خود اقدام به جذب تیمها یا کارشناسان حسابداری میکنند و برای شروع فعالیت آنها باید نسبت به تنظیم قرارداد حسابرسی اقدام شود.
<برای استفاده از نیروی حسابرس راههای گوناگونی وجود دارد برای مثال شرکت ممکن است یک حسابرس دائمی و بهعنوان کارمند استخدام کند که در این صورت باید با وی قرارداد کارمندی منعقد نماید یا برای فواصل زمانی مختلف مثلاً در انتهای سال مالی تیم حسابرسی را دعوت به همکاری کند و پروژه را بهصورت کلی به وی واگذار میکند.
<بدلیل همین در این حالت باید اقدام به تنظیم انواع قراردادهای حسابرسی کرد. در هر یک از این موارد ثبتیار بهعنوان یک یار در کنار شماست و آماده ارائه مشاوره و تنظیم قراردادهای شما است.
قرارداد حسابرسی
<ومی توان اینطور تعریف کرد که قرارداد حسابرسی قراردادی است که بین یک حسابرس و شرکت برای بررسی و انجام طیف گستردهای از خدمات مالی موردنیاز شرکت منعقد میشود. شما با انعقاد قرارداد حسابرسی وظایف و تعهدات هر یک از طرفین را کتباً مشخص مینمایید و این امر میتواند از بروز اختلاف بین طرفین در آینده و در زمان اجرای قرارداد جلوگیری کند.
نتایج عدم تنظیم انواع قراردادهای حسابرسی
<اگر شما اقدام به فعالیت در زمینه مالی و حسابداری شرکتی بدون انعقاد قرارداد کنید ممکن است با موارد زیر مواجه شوید: “بدون هیچ تعهدی طرفین به رابطه خاتمه دهند. در صورت بروز اختلاف مرجع و قانونی برای حل اختلاف طرفین وجود ندارد. در صورت بروز اختلاف مدرک قابل قبولی برای دفاع از خود نخواهید داشت. تعهدات و وظایف طرفین بهدرستی مشخص نمیشود”.
مواد قراردادی در تنظیم قرارداد حسابرسی
<هر قراردادی برای انعقاد از مواد مختلفی تشکیل میشود در حقیقت از کنار هم قرار دادن مواد مختلف در کنار هم تنظیم انواع قراردادها ایجاد میشود. این مواد قراردادی در حقیقت روشن کننده ابعاد قرارداد و راهی است که شما در ابتدای آن قرار دارید و پس از امضا شما باید به تمام مفاد آن پایبند باشید.
<موضوع قرارداد: موضوع قرارداد در کنار مادهای که تعهدات طرفین قرارداد را مشخص میکند، تبیینکننده راه قرارداد است؛ بنابراین در هنگام نگارش موضوع باید تمام جنبههای امر در نظر گرفته شود و بهدقت و درستی به تبیین موضوع قرارداد پرداخت. هرگونه خطا یا ابهام در این ماده میتواند سرنوشت قرارداد را دستخوش تغییرات نماید.
نکات تنظیم قرارداد حسابرسی
<“بدین ترتیب نکاتی که در تنظیم قرارداد باید توجه داشت این است که :”در قرارداد حسابرسی حتما نام فرد یا شرکت ارائهکننده و دریافتکننده خدمت بهصورت دقیق و بدون هیچگونه ابهامی درج گردد. تاریخ شروع و انتهای قرارداد بهصورت دقیق درج گردد. در این راستا بهتر است تاریخ قرارداد با شروع سال مالی آغاز و با اتمام آن به پایان برسد.شرح دقیق وظایف حسابرس در قرارداد بهصورت کامل درج گردد. مسئولیتهای حسابرس در شرکت باید بهصورت کامل در قرارداد درج گردد.
سخن آخر
<همانطور که بیان شد هر فردی بالخصوص شرکتهای تجاری در طول حیات خود به اقدامات حسابرسی و مالی احتیاج پیدا میکند و برای رفع این نیاز خود باید با افراد کارشناس در این زمینه یعنی حسابرسان اقدام به تنظیم انواع قراردادهای حسابرسی نماید؛ اما این نکته همواره مدنظراست که تنظیم قرارداد حسابرسی به مانند هر قراردادی امری تخصصی است که ممکن است آینده طرفین را تحت تأثیر قرار دهد و آنها اسیر مشکلات مختلف نماید.